Hvad er polyrattan?

Polyrattan er i alt sin enkelthed en kunstigt flettemateriale, som er lavet i polyethylen og som især benyttes til at lave havemøbler af. Polyethylen er ét af de mest benyttede plastmaterialer globalt set, da det er utroligt slidstærkt.  Polyrattan er ydermere kendetegnet ved, at det er UV bestandigt, hvorfor det eksempelvis ikke falmer af solens UV-lys.

Ordet poly er i virkeligheden plastik, og ordet rattan refererer til bøjelige træer, som f.eks. kan benyttes til at flette forskellige kurve, møbler og lignende. Rattan kan også direkte forbindes til flet.

I “gamle dage” var det meget benyttet at flette kurve til at bære ting i af naturmaterialer, og senere blev der også lavet møbler af disse materialer. 

Polyrattan er en således en mere moderne form for flet – eller kunstflet.

Hvad bruges polyrattan til?

Det bruges i stor stil til at producere havemøbler med, på grund af dets gode egenskaber, holbarhed og styrke. Alt dette gør den til langtidsholdbar. Derfor betaler det sig at invistere i uddendørs møbler der er lavert i polyrattan.

Hvorfor er polyrattan så godt til havemøbler?

Der er ret mange grunde til at polyrattan egner sig så godt til havemøbler. Da havemøbler i sommersæsonen, eller for nogen måske hele året, skal kunne holde til at stå udenfor, kræver det et specielt materiale for at kunne holde til det.

Mange Danskere har måske tidligere skiftet havemøbler ud ret tit, fordi de materialer de tidligere var lavet af, kun holdte i få sæsoner. Eller også var de så grimme efter få sæsoner så de blev skiftet ud, selvom de måske rent funktionelt kunne holde længere. Ældre typer af havemøbler kræver også ofte mere vedligeholdelse end polyrattan møbler.

Polyrattan har følgende fordele:

  • Stærkt materiale: Flet og plastik i skøn konbination, skaber nogle utrolig solide og robuste havemøbler som kan holde til noget.
  • Kan tåle at stå ude: Polyrattan møbler kan tåle at blive vådt meget bedre end andre materialer og kan således holde i mange sæsoner. Så selv om de måske er dyrere i anskaffelse, så kan investeringen vise sig at være billigere, da du ikke skal skifte dine møbler ud så tit.
  • De holder sig pæne: Polyrattan møbler holder sig pæne i længere tid, da de ikke påvirkes negativt af vejret. Det kan tåle regn, og de møbler der også er UV behandlet, tåler også sollys bedre end andre materialer, så de ikke falmer i solens lys.
  • De kræver ingen vedligeholdelse: Polyrattan møbler kræver ingen vedligeholdelse, da plastikken kun kræver almindelig rengøring og intet andet.
  • De er pæne: Polyrattan møbler er pæne. Ja måske endda stilfulde. DU kan i hvert fald sagtens finde havemøbler lavet af polyrattan som har en meget eksklusivt look, for eksmeple vores: TABERA lukus havesæt

Typer af polyrattan

Hos os finder du 2 typer af polyrattan, den ene er flad polyrattan mens den anden er en rund polyrattan, hvilket giver hver deres eget udseende, som du kan se her:

Rund Poly Rattan:                                              Flad ployrattan

Polyrattan rund    0?ui=2&ik=7a362bee8f&attid=0.0.1&permmsgid=msg-f:1668361749189008236&th=1727362be9429b6c&view=fimg&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ-iN2Yrzm2ryoHCHFoBmo1iosWo-DGAeEaLsssDkfKGrBKbeRQ0LD7FDcNI4Tnl343Gb4bp_0DTwu5K6rS-50JKrfaxdh5jvilQzgIZTQbD4V4O5y02D-ZbC7w&disp=emb

Faldpolyrattan møbler er ofte billigere end rund polyrattan, hvilket skuldes at møbler i rund polyrattan er mere krævende at fremstille. 

Så kort sagt hvad er polyrattan? Det er det bedste materialer der pt. findes til at producere havemøbler, da det kan holde til lidt af hvert, er pænt og vedligeholdelsesfrit. Har du fået lyst til at kigge på kvalitetsmøbler efter at have læst dette indlæg, så kan du finde polyrattan havemøbler lige her.

Menu

Settings